Van Dam & Kruidenier Advocaten

Business Details

Historie


Van Dam & Kruidenier is een van de oudste advocatenkantoren in het arrondissement Rotterdam. Onze wortels liggen in de binnenvaart, een branche die wij al meer dan 100 jaar van juridische raad en daad voorzien.


In 1909 vestigde mr. W.A.C. van Dam zich als advocaat en procureur in Rotterdam. Bij de uitoefening van zijn werkzaamheden richtte hij zich, vanzelfsprekend bijna, op de scheepvaart en in het bijzonder de binnenvaart. In 1936 trad de zoon van de oprichter, mr J.C.W. van Dam, in dienst bij zijn vader. Bij het bombardement van 14 mei 1940 werd het aan de Bierhaven gevestigde kantoor van vader en zoon Van Dam vernietigd.


Daarom werd tijdens de oorlogsjaren tijdelijk kantoor gehouden in hun tjalk "De Vrijheid" gelegen in de Zalmhaven. Daarna werd kantoor gehouden aan de Mauritsweg totdat in 1953 het kantoor aan de Schiedamsedijk, aan de Leuvehaven, werd betrokken. Begin jaren zestig voegde mr. L. Kruidenier zich bij mr. J.C.W. van Dam, die na het terugtreden van zijn vader het kantoor alleen had voortgezet. De naam van het kantoor werd gewijzigd in Van Dam & Kruidenier Advocaten.


Begin 1999 werd het kantoor aan de Schiedamsedijk verruild voor een modern kantoorgebouw in het Rivium te Capelle aan den IJssel.


Visie


Het huidige Van Dam & Kruidenier is een veelzijdige, onafhankelijke juridische dienstverlener voor de ondernemer, met een stevige combinatie van Rotterdamse ‘roots’ en een internationale benadering. In ons kantoor heerst de Rotterdamse mentaliteit: handen uit de mouwen. Wij laten ons niet snel van de wijs brengen en zetten door, daar waar anderen wellicht zouden stoppen.


We geloven sterk in een gespecialiseerde praktijk met een compacte omvang, en in het opbouwen van een persoonlijke relatie met onze klanten. We bieden professionele, concrete oplossingen voor juridische uitdagingen waar onze klanten voor staan en helpen daarmee hun doelstellingen te bereiken.


Wij zijn in veel gevallen de 'huisadvocaat' van onze klanten en besteden dan ook veel tijd en moeite om ons met hun bedrijfsvoering vertrouwd te maken. Geen grote onbekende, onpersoonlijke club van advocaten, maar een hecht, betrokken team dat zijn klanten bijstaat.

Claim Business

Claim listing is the best way to manage and protect your business

Claim Business
Rivium Westlaan 46, Capelle aan den IJssel 2909 LD, Netherlands